Ericsson krijgt Europese lening voor 5G

Dit artikel delen:
Telecommasten

De Europese Investeringsbank gaat de Zweedse telecomspecialist Ericsson een lening geven van 250 miljoen euro. Met het geld kan research en ontwikkeling gedaan worden rond de nieuwe 5G-technologie.

Met het geld kan Ericsson onder meer hard- en software ontwikkelen voor het RAN (Radio Access Network), het netwerkonderdeel dat mobiele apparaten verbindt met het core-netwerk. Ook de ontwikkeling van het achterliggende core-netwerk zelf en de bijhorende analyse tools wordt met de investering gespijsd.

De meeste onderzoeksactiviteiten zullen in Zweden plaatsvinden, maar ook in andere EU-landen (onder meer Ierland, Spanje en Polen) werkt Ericsson aan de technologie. Ook in België doet Ericsson onderzoek naar 5G, op de Hasseltse Corda Campus. Tegen 2020 moet de onderzoeksfase afgerond zijn.

‘De ontwikkeling van 5G is waarschijnlijk is een van de belangrijkste innovatie-initiatieven voor de telecomindustrie in de komende jaren’, zegt Alexander Stubb, vice president van de EIB. ‘Ericsson leverde de meeste vooraanstaande bijdrages aan wat mobiele telefonie vandaag is en we mogen fier zijn om dit te ondersteunen. Naast het feit dat we Europese technologie ondersteunen, zorgt dit project er ook voor dat duizenden hooggekwalificeerde jobs in Europa zullen blijven.’  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-01T11:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.