Belgische bedrijven kiezen steeds meer voor mdm

Centraal beheer van mobiele toestellen groeit gestaag

Dit artikel delen:
Mobiel gsm smartphone

Het beheer van alle mobiele apparaten die binnen een bedrijf of organisatie in omloop zijn, ofwel mobile device management (mdm), groeit gestaag in ons land. Dat blijkt uit cijfers naar aanleiding van onze ronde tafel over werkplekbeheer op 4 juli.

Mobile device management of kortweg mdm was, samen met de opmars van mobiele toestellen in bedrijven, een absolute it-hype. Organisaties voelden namelijk de nood om al die toestellen te beheren en te beveiligen.

Wat betreft het achterliggende mdm-systeem, dat dat beheer mogelijk maakt, liep het tot dusver nog niet zo’n vaart in ons land. Al lijkt mdm nu wel stilaan door te groeien. Het gebruik verdubbelde van 5 procent in 2016 naar 10 procent in 2018, zo blijkt uit cijfers van Computer Profile. We brengen ze naar aanleiding van onze ronde tafel op 4 juli.

Het grootste marktaandeel voor mdm wordt behaald in de grote commerciële bedrijven. 21 procent van de multinationals en 15 procent van de Belgische nationale bedrijven gebruiken mdm-software. De sterkste stijging werd genoteerd bij onze nationale ondernemingen (bedrijven met 250 tot 2.500 medewerkers). Daar verdubbelde bijna het aandeel van bedrijven die mdm-systemen gebruiken: van 8 tot 15 procent.

Nog termen: emm en uem

Overigens spreken marktanalisten als Gartner eerder over enterprise mobility management (emm), net omdat beheer en beveiliging verder gaan dan de toestellen alleen en ook de apps en data onder hun hoede nemen. 

Het gebruik van deze termen door leveranciers wil overigens wel eens verschillen. Nog breder en omvattender is bovendien endpoint management of unified endpoint management (uem). Dat laat bedrijven (en hun it-afdelingen) toe om zowat alle endpoints te beheren zoals laptops, smartphones, tablets, pc’s en wearables door het gebruik van één enkele beheersoplossing. 

Rondetafel

Op 4 juli organiseert Computable, in samenwerking met Igel, een ronde tafel over de workplace. De redactie zal op de middag tijdens een lunch nog meer (exclusieve) cijfers presenteren over werkplekbeheer in bedrijven. Ook u bent als it-verantwoordelijke welkom op dit event. U ontmoet vakgenoten en kan uw visie delen. Deelname is gratis.

U kan zich hier aanmelden voor de rondetafel op 4 juli. Deelname is gratis en vrijblijvend. Nadien volgt van ons een bevestiging met praktische details.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-22T18:00:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.