BT levert draadloze backbone in Antwerpse haven

Dit artikel delen:
Haven Antwerpen

BT heeft een draadloos backbone-netwerk geleverd voor de Antwerp Gateway van DP World Antwerp, een van Europa's drukste containerterminals. De oplossing is een essentieel onderdeel van de digitale transformatie van de terminal van DP World, waar jaarlijks 2,5 miljoen containers, bijna 950 schepen en dagelijks drieduizend vrachtwagens worden verwerkt.

DP World Antwerp koos voor BT's oplossing op basis van Kinetic Mesh van Rajant Corporation, na een concept-of-proof-test. De Rajant-oplossing biedt de mogelijkheid tot non-stop communicatie, zodat er altijd toegang is tot belangrijke applicaties op een kosteneffectieve manier. Dit moet het bedrijf helpen bij het analyseren en optimaliseren van processen en operaties, zoals de bewegingen van voertuigen rond de terminal.

‘De containerindustrie en de wereldwijde toeleveringsketen ondergaan enorme veranderingen die mogelijk worden gemaakt door digitale technologie’, zegt Patrick Putman, chief information & innovation officer bij DP World. ‘BT begrijpt dit en helpt ons te innoveren om voort te bouwen op ons succes. De samenwerking heeft geleid tot succesvolle voltooiing van een draadloze backbone-oplossing. Dit heeft een infrastructuur gecreëerd voor toekomstige IoT-implementaties, zoals automatisering en kunstmatige intelligentie. Het is onze speerpunt voor groei.’

De installatie biedt DP World Antwerp een antwoord op de groeiende vraag naar aangesloten apparaten. Het is een flexibel, draadloos backbone-meshnetwerk dat veiligheid, bestendigheid en hoge bandbreedte biedt. Het past zich aan de connectiviteit van bewegende voertuigen aan en voorkomt obstakels binnen een steeds veranderende omgeving, waaronder de aanwezigheid van containers of grote schepen. Het netwerk voldoet ook aan de radiofrequentie en industriële voorschriften voor het gebruik van draadloze communicatie op de locatie. Zowat negenhonderd mensen die op Antwerp Gateway werken zullen er mee aan de slag gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-14T10:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.