Nokia levert cloud native core-oplossing aan Telenor

Dit artikel delen:
5G

De Scandinavische telecomoperator Telenor heeft Nokia geselecteerd als leverancier van een nieuwe cloud native core-oplossing, gebaseerd op Nokia’s Airgile-technologie. Het systeem zal ingezet worden in Denemarken, Zweden en Noorwegen en moet Telenor mee klaarstomen voor de introductie van 5G.

De technologie van Nokia moet het netwerk van Telenor flexibeler maken, waardoor het zich meteen kan aanpassen aan de noden van gebruikers en geconnecteerde voorwerpen. De mogelijkheid om virtuele netwerk-functies doorheen de cloud-gebaseerde infrastructuur in te zetten, moet ook de time-to-market van nieuwe diensten verlagen. Nokia zorgt er zo ook voor dat ‘network slicing’ beschikbaar wordt, een sleutelonderdeel van 5G, zodat op hetzelfde netwerk verschillende diensten voor verschillende soorten klanten mogelijk worden.

De technologie van Nokia bestaat uit een hele suite van oplossingen, inclusief zijn AirFrame-datacentertechnologie en Packet Core-oplossingen met de Cloud Mobility-manager en Cloud Mobile-gateway, Nuage SDN-technologie en CloudBand Management en Orchestrations-software. Ook oplossingen van derde partijen kunnen op het systeem inhaken.

De beslissing van Telenor om dit systeem in Scandinavië uit te rollen, komt er nadat het bedrijf de oplossing eerder al installeerde in Thailand, Maleisië, Myanmar, Bangladesh en Pakistan.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-17T10:30:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.