Goed vierde kwartaal kan jaarcijfers Nokia niet redden

Dit artikel delen:

De Finse telecom- en netwerkspecialist Nokia heeft een sterk vierde kwartaal gedraaid, maar dat kon niet verhinderen dat het boekjaar 2018 met mindere cijfers wordt afgesloten. Ook voor de eerste jaarhelft van 2019 voorspelt Nokia matige cijfers. Pas nadien trekt de markt weer aan, aldus ceo Suri.

Nokia haalde in 2018 een omzet van 22,5 miljard euro, zo’n drie procent minder dan de 23,1 miljard van 2017. Onder de streep was er een klein operationeel verlies van 59 miljoen euro. In het vierde kwartaal is wel een stevig herstel ingezet, met een winst die liefst 32 procent hoger lag dan het jaar daarvoor.

In alle vijf business-afdelingen was er groei in het laatste kwartaal, zegt ceo Rajeev Suri. De topman denkt dat de groei zich zal verder zetten, maar ook dat die in de tweede jaarhelft veel meer uitgesproken zal zijn dan in de eerste zes maanden. Vooral de overschakeling naar 5G heeft daar veel mee te maken, aldus Suri. Die moet zich in de meeste landen nog voltrekken, terwijl de meeste operatoren de investeringen in 4G grotendeels afgerond hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-31T11:54:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.