Zwitserland heeft eerste 5G-netwerk in Europa

Dit artikel delen:

Ericsson en operator Swisscom hebben het eerste grootschalige commerciële 5G-netwerk van Europa, dat ook commercieel beschikbare smartphones ondersteunt, geactiveerd. Swisscom-klanten kunnen 5G-diensten in 54 steden en gemeenschappen in Zwitserland gebruiken op basis van Ericsson-apparatuur.

Het netwerk ging live op 17 april, meteen nadat Swisscom een 5G-licentie behaalde. Omdat alle componenten reeds aanwezig waren, was het netwerk eenvoudig te activeren. Het inwerkingtreding van het 5G-netwerk opent tevens de deur naar nieuwe mogelijkheden voor internet of things (iot) en Industry 4.0, zo zegt de operator in een persbericht.

‘Met de introductie van het eerste commerciële 5G-netwerk in Zwitserland leggen we een fundament voor verschillende, nieuwe applicaties en business-modellen’, zegt Swisscom-ceo Urs Schaeppi. ‘Dat is niet alleen geweldig voor Zwitserland, maar ook inspirerend voor de mensen die nu onderdeel uitmaken van de digitale wereld, of ze nu in de stad, het platteland of in de bergen wonen.’

Tegen eind dit jaar wil Swisscom zijn 5G-netwerk in heel Zwitserland operationeel hebben en bijna negentig procent van de bevolking 5G aanbieden. Dat kan door gebruik te maken van Ericsson Spectrum Sharing-software die het scala tussen 4G en 5G-carriers dynamisch deelt op basis van de hoeveelheid verkeer. Deze oplossing zorgt voor snelle, landelijke 5G-dekking met de inzet van 5G-ready 4G-radio’s.

Swisscom en Ericsson zijn al langer partners. Swisscom heeft Ericsson ook geselecteerd voor een aantal van zijn oplossingen, inclusief end-to-end 5G transport, Ericsson Expert Analytics en recentelijk ook Ericsson Security Manager.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-18T08:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.