Aruba helpt midden- en kleinbedrijf aan wifi

Dit artikel delen:
wi-fi

Aruba, de Amerikaanse leverancier van netwerkoplossingen, heeft een speciale productlijn voor het midden- en kleinbedrijf in het leven geroepen. Dit Aruba Instant On omvat in eerste instantie indoor/outdoor wifi-accesspoints die voorzien in een veilige, snelle, draadloze verbinding zonder ingewikkelde installatie en complex beheer.

Aruba, onderdeel van HPE, maakt het nieuws bekend tijdens Aruba Atmosphere EMEA 2019, een groot klanten- en partnerevenement dat deze week plaatsvindt in het Kroatische Amadria Park. Daar vertelt Keerti Melkote, mede-oprichter en president van Aruba, dat het een wens is van de vele partners van de netwerkdienstverlener om ook kleinere bedrijven een aparte, op hen toegesneden oplossing aan te bieden.

Die wens kwam tijdens de vorige Atmosphere in het Amadria Park aan het licht, vertelt Morten Illum, hoofd van Aruba EMEA. 'Het afgelopen jaar is Aruba Instant On van de grond af ontwikkeld aan de hand van bewezen technologie. Het is niet zo dat we een goedkope variant in elkaar hebben gezet. Instant On is een complete hardware en softwareset waarmee het midden- en kleinbedrijf een beveiligd draadloos netwerk, draaiend in de cloud, inricht.'

Niet dat Aruba niet actief was op de markt voor het midden- en kleinbedrijf, benadrukt Illum, maar partners wilden met een apart product Aruba duidelijke profileren in hun aanbod van netwerkoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf. Instant On komt in de komende maanden op de Benelux-markt beschikbaar.

Daarnaast hebben met name kleine ondernemingen behoefte aan een wifi-ervaring die vergelijkbaar is met die van grote ondernemingen. Ook zij krijgen steeds meer te maken met groeiende gebruikersverwachtingen door cloud en mobile computing maar vinden het lastig om hun netwerk hier goed op aan te passen. Een 'instant' product als Aruba Instant On kan voor hen een oplossing zijn.

Instant on

Het Instant On-portfolio bevat onder meer:

  • Aruba’s 802.11ac Wave 2-technologie;
  • Een intuïtieve, mobiele app voor eenvoudige installatie en beheer;
  • Twee beheermogelijkheden via de Instant On mobiele app of de cloudgebaseerde webportal;
  • Beveiligingsmogelijkheden inclusief compliance met moderne authenticatieprotocollen zoals WPA2/WPA3;
  • Smart mesh-technologie voor eenvoudige uitbreiding van het netwerk naar locaties die moeilijk te voorzien zijn van een vaste-internetverbinding;
  • Desktop-plafond- en muurinstallatie-opties die passen bij verschillende midden- en kleinbedrijf-omgevingen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-12T12:04:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.