Apple wil modemdivisie Intel kopen

Dit artikel delen:

Apple zou in vergevorderde gesprekken zijn om de Intel-divisie over te nemen die modemchips ontwerpt. Dat schrijft de Wall Street Journal. Volgens de Amerikaanse zakenkrant zou Apple er minstens een miljard dollar voor over hebben.

De Wall Street Journal heeft zijn informatie van anonieme bronnen ‘dicht bij het dossier’. Als de gesprekken aan het huidige tempo verder gaan zou een deal tegen volgende week al kunnen beklonken zijn, meent de krant. Voor de patenten en het personeel van Intel’s modemdivisie zou de iPhone-bouwer zeker een miljard dollar over hebben.

In april van dit jaar kondigde Intel nog aan dat het uit de markt voor modemchips zou stappen. Dat gebeurde nadat Apple een nieuwe overeenkomst had gesloten met concurrent Qualcomm voor het gebruik van hun chips. Intel liet toen weten dat het zijn divisie wou afstoten precies omdat het Apple als klant zou verliezen.

Apple heeft al jarenlang juridische disputen met Qualcomm en had dus waarschijnlijk liever Intel-chips in zijn telefoons gestopt, maar Intel was niet in staat om op tijd een 5G-chip te leveren, zo schreef Bloomberg destijds. Intel was een tijdlang de enige leverancier van modem-chips voor de iPhone in 2018 en Apple was toen ook de enige klant.

Tegelijkertijd zou Apple ook al een tijdje aan eigen modemchips aan het werken zijn, om de afhankelijkheid van andere bedrijven in te perken. Dat maakt dat de overname van Intel’s divisie ook strategisch zin heeft.

Voor Intel is het afstoten van de telefoonchipdivisie een financiële opsteker. De afdeling gaat elk jaar ongeveer een miljard dollar in het rood en heeft nooit de verwachtingen kunnen waarmaken. Het was vooral de vorige ceo, Brian Krzanich, die een groot voorstander was om een eigen modemchipafdeling uit te bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-23T11:18:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.