GSM Association lanceert Inclusive Tech Lab

Dit artikel delen:

De GSMA, de wereldwijde belangenorganisatie van mobiele operators, gaat een zogenaamd Inclusive Tech Lab oprichten om de inclusieve technologieën van de toekomst te onderzoeken, testen en ontwikkelen. The Bill and Melinda Gates Foundation heeft drie jaar van financiering voor het labo verstrekt en zal zitting hebben in de adviesgroep.

Het lab krijgt een breed werkterrein om inclusiviteit van onder andere ontwikkelingslanden zoveel mogelijk te stimuleren. Het gaat dan bijvoorbeeld over het openstellen en onderling compatibel maken van betalingssystemen, het aanmaken van digitale identiteiten voor ongeregistreerde mensen of het aanbieden van internettoegang aan vrouwen en kwetsbare bevolkingsgroepen. De GSMA zal daarvoor conceptmodellen opstellen en delen.

De adviesgroep van het initiatief zal potentiële projectideeën helpen onderzoeken, prioritiseren en uitwerken. Naast de Bill and Melinda Gates Association bestaat deze uit onder meer GoPay, Idemia, KaiOs, Mowali, Telenor, de Universiteit van Washington, Veon en Vodafone.

De eerste concrete resultaten uit het lab moeten al in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar zijn. ‘Met de lancering van het GSMA Inclusive Tech Lab nemen we een gedurfde nieuwe stap om innovatie te ondersteunen en te stimuleren door meer experimenten en de bereidheid om risico’s te nemen’, zegt John Giusti, chief regulatory officer van de GSMA. ‘Het Lab biedt ons team van ‘technopreneurs’ de mogelijkheid voor het volgen van een ​​praktische aanpak om de barrières voor economische en sociale inclusie verder weg te nemen.’

Bij het GSMA is eerder het Mobile for Development-programma in het leven geroepen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-26T15:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.