Mobile World Congress geeft restitutie na coronastop

Dit artikel delen:

Dit had het Holland Paviljoen moeten worden op het afgeblazen MWC2020.

Bezoekers van het Mobile World Congress 2020 (MWC) in Barcelona dat eind februari wegens de coronacrisis werd geannuleerd, krijgen hun volledige ticketprijs terug. Ook exposanten krijgen compensatie. Dat heeft organisator GMSA vandaag laten weten.

Starters en kleinere bedrijven die tot vijfduizend pond hebben besteed, worden eveneens volledig gecompenseerd. Grote exposanten die boven dat bedrag uitkomen, krijgen een gedeeltelijke vergoeding. Deze bedraagt 50 procent van de uitgaven over 2020 met een maximum van honderdvijftigduizend pond. 

Maar alle exposanten van groot tot klein kunnen ook flinke kortingen krijgen bij volgende edities van ‘s werelds grootste telecomcongres. Deze korting bedraagt in totaal 125 procent van hun uitgaven voor 2020 voor de komende drie edities (bij gelijkblijvende tarieven). Over 2021 krijgt men 65 procent reductie op boekingen, over 2022 is dit 35 procent en over 2023 bedraagt de ‘credit’ 25 procent.

Financiële strop uitsmeren

Met deze kortingsregeling koopt de beursorganisator GSMA, met hoofdzetel in Londen, de financiële strop over meerdere jaren te kunnen uitsmeren. CEO John Hoffman verwacht dat starters en kleinere bedrijven meer geneigd zijn om voor contanten te kiezen gelet op hun penibele kaspositie. Maar grotere, meer gevestigde bedrijven zullen daarentegen meer gevoelig zijn voor de flinke korting die hen met name in het eerste jaar te wachten staat. Exposanten zoals Ericsson, Amazon en Nvidia die zich al voor de officiële annulering hadden teruggetrokken, komen ook voor de kortingsregeling in aanmerking. 

Hoffman verwacht dat de beurs in 2021 weer als vanouds kan draaien. Operators als Vodafone, NTT Docomo, Orange, Telefonica en Telstra hebben al hun steun toegezegd. MWC 2020 had gerekend op honderdduizend bezoekers. Het evenement in Barcelona was het eerste grote tech-evenement dat vanwege de Coronacrisis geen doorgang kon vinden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-25T16:20:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.