Liberty Global voegt Virgin Media samen met O2

Dit artikel delen:

Kabel- en telecomgiganten Liberty Global en Telefónica voegen hun Britse activiteiten samen tot het grootste telefoon- en internetbedrijf van het Verenigd Koninkrijk. Hiermee wordt de aanval op BT ingezet.

Liberty Global, eigenaar van onder meer Ziggo, gaat zijn Britse dochter Virgin Media (kabel en telefonie) samenvoegen met de mobiele telefoonaanbieder O2. De Amerikanen hebben daarover overeenstemming bereikt met Telefónica. De twee concerns lichten hun plannen vandaag toe.

Hierdoor ontstaat in het Verenigd Koninkrijk een telecomconcern met een omvang van 38 miljard dollar. De joint venture wordt in één klap een van de grootste telecomspelers in Europa. Liberty Global heeft in Engeland al grote kabelbelangen. Het met schulden beladen Spaanse Telefonica krijgt met de deal meer lucht.

Liberty Global is eigendom van de Amerikaanse miljardair John Malone. Deze geslepen dealmaker voegt geregeld bedrijven samen of verkoopt onderdelen hiervan. In Nederland nam hij begin 2014 Ziggo over en voegde dat samen met UPC. Twee jaar later ontstond het fusiebedrijf VodafoneZiggo. In Duitsland en een aantal Midden-Europese landen verkocht Malone zijn kabelbedrijven aan Vodafone.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-07T16:00:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.