Hoe gediversifieerd zijn Telenet en Proximus?

Dit artikel delen:

Telenet en Proximus mengen zich in het diversiteitsdebat. Maar hoe zit het met hun eigen diversiteit?

Het was een uitzonderlijk virtueel tafereel: Telenet en Proximus die op Twitter samen van leer trokken tegen Vlaams Belang-parlementslid Sam Van Rooy.

Deze laatste had zijn bedenkingen bij een rekruteringscampagne van Telenet. Bij zijn zoektocht naar een 'Technology Engineer IP Operations Backbone' van Telenet stond een foto van een vrouw met hoofddoek in een datacenter.

Nieuw

Het officiële account van Telenet, dat Van Rooy rechtstreeks aansprak, reageerde dat Telenet 'diversiteit hoog in het vaandel draagt'. Wat opmerkelijk is: het kreeg voor die stelling steun van Proximus-ceo Guillaume Boutin die hier 'honderd procent akkoord mee was’.

Met die ingreep was Boutin plots deelnemer in het diversiteitsdebat. En dat is nieuw voor grote Belgische (it-)bedrijven. In de VS spreken technologiebedrijven zich al langer uit tegen discriminatie. Onlangs stelde bijvoorbeeld Cisco zijn gebruikersconferentie Cisco Live uit omwille van gebeurtenissen in de VS. Ook voor Salesforce-ceo Marc Benioff is discriminatie (en de bestrijding ervan) een van zijn stokpaardjes.

Diversiteit bij Telenet en Proximus

Tweeten is één ding, ernaar handelen iets anders. En wat dat betreft hebben zowel Telenet als Proximus nog wel wat werk. Een derde van de werknemers bij Proximus is vrouwelijk, blijkt uit het jaarverslag. Het bedrijf stelt 48 nationaliteiten te werk.

Bij Telenet zijn dat er minder: er werken 34 verschillende nationaliteiten, zo bevestigt Telenet- woordvoerster Isabelle Geeraerts aan Computable. 

Maar qua vrouwelijke vertegenwoordiging doen ze het iets beter dan Proximus: in 2019 was 36 procent van de Telenet-medewerkers een vrouw. In 2017 was dat 35 procent.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik mis in dit artikel de statistiek rond studenten die afstuderen in een IT-richting. Wij zijn bijna constant op zoek naar nieuwe IT collega's maar er zijn amper vrouwelijke kandidates.
mvg,
Bart

Dank voor uw reactie. Over meisjes in it-richtingen schreven we vroeger ook wel al op Computable. Zoals hier: https://www.computable.be/artikel/achtergrond/loopbaan/6774133/5594136/visterin-verdiept-waar-blijven-de-stem-meisjes.html

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-18T11:23:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.