QNX-software in ruim 175 miljoen auto's

Dit artikel delen:
auto fabriek

De QNX-software van het Canadese Blackberry heeft een mijlpaal bereikt en is in 175 miljoen voertuigen geïnstalleerd. In juni 2019, bij de vorige update, stond de teller op 150 miljoen auto’s.

De QNX-software wordt gebruikt voor systemen die de bestuurder assisteren, digitale instrumentenpanelen, connectiviteitsmodules en infotainmentsystemen. Klanten die de software van Blackberry afnemen zijn Audi, BMW, Ford, Kia, VW, Mercedes-Benz en Toyota.

In de afgelopen vijf jaar steeg het aantal wagens met QNX aan boord van zestig tot 175 miljoen. ‘Het is een bewijs dat de toonaangevende autofabrikanten van vandaag en hun tier one-leveranciers hun vertrouwen blijven stellen in Blackberry en ons vermogen om hen te voorzien van veilige en beveiligde software waarop de volgende generatie voertuigen wordt gebouwd’, zegt Blackberry-ceo John Chen. ‘De elektronische architectuur van voertuigen evolueert van hardware-gestuurd naar software-gedefinieerd.’

De overgrote meerderheid van de QNX-softwareproducten die zijn geïntegreerd en worden gebruikt in de electronic control unit voor de auto-industrie, hebben een licentie op basis van royalty's per eenheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-24T10:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.