Blackberry probeert het nog een keer

Dit artikel delen:
smartphone

De legendarische Blackberry-smartphone komt opnieuw op de markt, geproduceerd door een nieuwe, Amerikaanse licentiehouder. Het wordt een Android-toestel met fysiek toetsenbord en 5G. Dat zijn ook ongeveer de enige details die er over bekend zijn.

De nieuwe Blackberry moet in 2021 op de Europese en Amerikaanse markt verschijnen. De oorspronkelijke fabrikant van Blackberry, het Canadese bedrijf Research in Motion, is al lang gestopt met de telefoons te maken. In 2016 gingen de rechten op de naam over naar het Chinese TCL, dat ook gsm’s maakt met de merknaam Alcatel. Zij brachten enkele apparaten op de markt, maar lieten begin dit jaar weten daarmee te willen stoppen. Daarmee leek het einde van de Blackberry in zicht.

Maar de licentie is nu toch overgekocht en wel door de Texaanse startup OnwardMobility. Net zoals vroeger zal er veel belang worden gehecht aan veiligheid en privacy, zegt OnwardMobility. Het bedrijfje werkt samen met FIH Mobile, een dochterbedrijf van Foxconn en verantwoordelijk voor de assemblage van de nieuwe telefoons.

De eerste Blackberry-modellen kwamen eind jaren negentig op de markt en waren een instant hit bij managers en zakenlui. De troef was het fysieke keyboard waarmee je gemakkelijk e-mails kon sturen. Het bedrijf bracht tientallen modellen op de markt, maar werd uiteindelijk van de kaart geveegd door de concurrentie en vooral dan de iPhone.

Het bedrijf Blackberry overigens levert tegenwoordig beveiligingssoftware en -diensten en digitale dashboards voor auto's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-20T10:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.