Proximus overweegt Be-Mobile van de hand te doen

Dit artikel delen:
navigatie kaart route

Telecomoperator Proximus onderzoekt de mogelijkheid om zijn dochter Be-Mobile in de etalage te zetten. Dat schrijft De Tijd op basis van een anonieme bron. De opbrengst van een eventuele verkoop wil Proximus in zijn glasvezelnetwerk investeren.

Be-Mobile is de mobiliteitsdochter van Proximus en bouwt navigatiesoftware en apps en oplossingen voor bijvoorbeeld parkeren en tolheffingen. Het bedrijf ontwikkelde de dienst 4411 om parkeerplaatsen per sms te betalen. In Nederland is het vooral bekend van Flitsmeister, een app die verkeersinformatie doorstuurt en bestuurders waarschuwt voor flitspalen. Het bedrijf is ook actief in Frankrijk door de overname van zijn sectorgenoot Mediamobile.

Proximus wil de opbrengst van een eventuele verkoop investeren in de uitbreiding van zijn glasvezelnetwerk, zo weet De Tijd. Het bedrijf heeft voor dezelfde reden ook al zijn dividend verlaagd en is extra schulden aangegaan. Ook de verwachte verkoop van zijn filiaal BICS (dat internationale carrier-diensten verzorgt) past in die strategie.

Als mogelijke kopers worden autogroep D’Ieteren of bepaalde banken genoemd. Zo zijn bijvoorbeeld BNP Paribas Fortis en verzekeraar AG aan het werken aan een geïntegreerde mobiliteits-app met Touring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-11T11:23:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.