Shippeo in zee met trailerbedrijf Krone

Dit artikel delen:
vrachtwagen

De Franse scale-up Shippeo, gespecialiseerd in oplossingen om transportbedrijven inzicht te geven in de logistieke ketting, gaat samenwerken met Krone, één van de grootste trailerfabrikanten in Europa. De twee willen klanten realtime geïntegreerde dataservices gaan bieden.

Krone wordt met deze samenwerking de eerste trailerfabrikant die in realtime aankomsttijdeninformatie aanbiedt. Klanten zo overal ter wereld krijgen toegang tot de nauwkeurige en betrouwbare leverinformatie, wat mogelijk is door het machine learning-algoritme van Shippeo, dat met meer dan tweehonderd parameters rekening houdt. Shippeo gaat daarnaast de temperatuursensoren van Krone Telematics integreren in het eigen platform, zodat gebruikers zowel de levering- als koelingsstatus van de verzendingen in realtime en vanuit één portaal kunnen volgen.

‘Veel logistieke bedrijven vertrouwen nog op een systeem dat gebaseerd is op papier, waarbij chauffeurs moeten controleren of verzendingen in de koelketen voldoen aan strikte regelgeving’, zegt Shippeo-coo Lucien Besse. ‘Met realtime-temperatuurbewaking worden klanten gelijk op de hoogte gebracht zodra de temperatuur begint te veranderen. Hierdoor kunnen overschrijdingen van de maximumtemperaturen worden vermeden. Tevens is elektronische afleveringsdocumentatie mogelijk.’

Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan vijf miljoen ladingen per jaar voor meer dan zestig klanten zoals Carrefour, Eckes-Granini, Faurecia, Saint-Gobain en Schneider Electric. Het bedrijf werkt met 140.000 vervoerders in meer dan 62 landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-11T11:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.