BlackBerry helpt BMW met auto van toekomst

Dit artikel delen:
BMW cloud

Het Canadese BlackBerry gaat een meerjarige samenwerking aan met BMW om technologie te ontwikkelen voor toekomstige voertuigen van de autofabrikant. Als onderdeel van de overeenkomst geeft BlackBerry zijn QNX-technologie in licentie aan BMW.

Het QNX-platform is door BMW in te zetten voor de ontwikkeling van autonoom rijdende voertuigen. Deze functies zijn dan vervolgens voor meerdere merken en modellen toe te passen. Daarnaast stelt BlackBerry een team van ingenieurs aan die BMW gaan bijstaan. 

BlackBerry is marktleider in embedded softwareoplossingen rond veiligheid, betrouwbaarheid en beveiliging in auto’s. Bedrijven zoals BMW, Aptiv, Bosch, Ford, GM, Honda, Mercedes-Benz, Toyota, Volvo Group en Volkswagen maken er al gebruik van. De QNX-software speelt een rol bij rijhulpsystemen, digitale cockpits en beveiligde datagateways.

BlackBerry was vroeger bekend als smartphoneproducent, maar die activiteiten zijn allang geleden afgestoten. Tegenwoordig bouwt het bedrijf beveiligingssoftware- en diensten en software voor auto’s. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-16T10:03:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.