Orange Belgium rukt op in Wallonië met overname VOO

Dit artikel delen:
deal handen schudden overeenkomst contract

Orange Belgium neemt bijna driekwart van VOO over, de telecomoperator die het kabelnetwerk in Wallonië en een deel van Brussel bezit.

Deze transactie stelt Orange in staat zijn strategie van convergentie (telecom, internet en tv) te versnellen. In gebieden van België waar Orange weinig voet aan de grond had, krijgt het bedrijf nu een snel netwerk. VOO biedt zowel vaste als mobiele telefonie alsmede breedband-internet en televisie. 

Orange heeft hiertoe een overeenkomst afgesloten met Nethys en het Franse moederbedrijf Enodia. VOO wordt gewaardeerd op 1,8 miljard euro. Orange betaalt dus 1,35 miljard euro voor dit meerderheidsbelang. Bovendien zijn forse investeringen ter grootte van ruim 1 miljard euro toegezegd. 

Plan is de kabels te moderniseren. Een upgrade naar multi-gigabit is aangekondigd. Ook bestaat het voornemen om glasvezel uit te rollen. De nieuwe eigenaar zal WBCC, het callcenter van VOO te Herstal, verder ontwikkelen. BeTV wordt versterkt.

Orange heeft garanties gegeven voor de werkgelegenheid in Luik en omgeving. Gekozen is voor een constructie waarbij Enodia 25 procent plus één aandeel behoudt. Daardoor behoudt het moederbedrijf een zogenoemde blokkerende minderheid. Enodia/Nethys kan daardoor invloed uitoefenen op de keuze van bijvoorbeeld lokale onderaannemers. 

De 'mobile virtual network operator' (mvno)-activiteiten van VOO gaan over naar het netwerk van Orange Belgium.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-28T11:49:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.