Telenet bestrijdt 5G-veiling met juridische middelen

Dit artikel delen:
rechter rechtszaak rechtbank

Om de 5G-veiling te betwisten maakt telecomoperator Telenet zich klaar voor een juridische strijd op diverse fronten. Nadat het al een procedure heeft aangegaan bij de Raad van State, loopt intussen ook een procedure bij het hof van beroep.

Het is intussen alom geweten dat Telenet niet bepaald akkoord is met de wijze waarop het nieuwe telecomduo Citymesh en het Roemeense Digi Communications de markt zou kunnen betreden. Het telecombedrijf uit Mechelen spreekt over marktvervalsing, omdat voor de nieuwkomer spectrum werd vrijgehouden. Deze optie werd, vanuit het BIPT, aangeboden zodat een nieuwe partij als volwaardige aanbieder de Belgische telecommarkt zou kunnen betreden.

Volgens De Tijd werd het verzoekschrift tot nietigverklaring al begin juni ingeleid bij het hof van beroep in Brussel. De operator oppert dat de wijze waarop de Belgische telecomregulator BIPT de 5G-veiling op het getouw heeft gezet in strijd is met Europese wetgeving. Dit is overigens niet de eerste juridische actie van het bedrijf. Vorige maand raakte ook al bekend dat Telenet naar de Raad van State stapte om de spectrumveiling te betwisten.

Toch lijkt dit nog maar een tussenfase. Het telecombedrijf uit Mechelen bestudeert de uitkomst van de veiling nog volop en beslist op basis daarvan nadien of het verdergaat met de juridische procedure(s). In elk geval hangt er veel aan vast. De 5G-veiling zal het telecomlandschap in ons land uittekenen voor (minstens) de komende twintig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-27T12:04:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.