Proximus houdt stand in sputterende telecommarkt

Dit artikel delen:

Ondanks de moeilijke telecomomstandigheden doet Proximus het bedrijfsmatig meer dan behoorlijk. Het telecombedrijf presenteert zijn kwartaalcijfers en overtreft hierbij de verwachtingen. Al groeit het bedrijf wel minder in de zakelijke markt.

Proximus noteert een omzet van boven de 1,44 miljard euro, een groei met 4,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat is beter dan de verwachtingen van analisten die een omzet van 1,39 miljard in gedachten hadden.

Aan Proximus zijn dochterbedrijven als TeleSign en BICS verbonden, die ook internationale omzet laten optekenen. Maar zelfs zonder de resultaten van deze twee gaat Proximus er op vooruit. Zo boekt het met 1,1 miljard euro zowat 1,8 procent omzet meer dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. Het brutobedrijfsresultaat (het zogenaamde ebitda) groeit minder snel, door de oplopende inflatie die ook stijgende personeelskosten met zich mee brengen. Maar hier doet doet Proximus 0,9 procent beter dan het tweede kwartaal van 2021 en ook beter dan de verwachtingen van analisten.

De goede resultaten geven Proximus alvast een goed gevoel voor de rest van het jaar. Het verhoogt dan ook de groeiprognoses voor 2022. De omzet zou eind dit jaar niet 1, maar 1 tot 2 procent toenemen in vergelijking met vorig jaar. Het brutobedrijfsresultaat (ebitda) zou voor 2022 1 procent moeten stijgen, terwijl dat vorig jaar nog daalde.

Zakelijke markt

De omzet van de (zakelijke) business divisie lag 0,6 procent hoger ten opzichte van vorig jaar, waarbij de aanhoudende achteruitgang van vaste spraak gecompenseerd werd door een stijging van de omzet uit vaste data, mobiele en it-diensten en een sterk kwartaal voor de omzet uit it-producten.

De zogenaamde wholesale unit van Proximus boekte in totaal 2,3 procent minder omzet, waarbij volgens Proximus de daling van de omzet uit interconnectie met een lage marge de groei met 20,1 procent van de omzet uit vaste en mobiele groothandelsdiensten ruimschoots tenietdeed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-29T11:42:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.