Minder winst voor Telenet door oplopende kosten

Dit artikel delen:
ontevreden

Telecomoperator Telenet heeft in de eerste drie maanden van het jaar minder winst geboekt. De oplopende kosten spelen het bedrijf parten. Telenet voert intussen ook prijsverhogingen door voor een aantal producten.

Uit de kwartaalresultaten van het beursgenoteerde bedrijf bleek dat Telenet wel nog de omzet kon doen opveren, met 9 procent tot bijna 703 miljoen euro. Maar de nettowinst en de brutowinst (de zogenaamde ebitda) staan onder druk. Onderaan de streep staat bijvoorbeeld een nettowinst van 16,8 miljoen euro. Dat is daling met 90 procent op jaarbasis.

Tijdens het voorbije kwartaal nam de klantenbasis voor breedband licht af. Telenet bevestigt alvast de vooruitzichten voor het volledige boekjaar 2023 en verwacht een omzetgroei van 1 tot 2 procent.

Prijsverhoging

Eerder kondigde Telenet ook al een prijsverhoging aan. Dat is geen verrassing. Telecomoperators als Proximus en Orange hebben dit jaar allemaal al hun tarieven verhoogd. Enkel Telenet ontbrak nog.

Daar komt nu dus verandering in, want vanaf 5 juni 2023 voert ook Telenet prijsverhogingen in voor onder andere zijn populaire one-bundels en internetabonnementen en dit met een gemiddelde prijsstijging van zowat 6 procent. De prijsverhoging komt wel op minder dan een jaar na de vorige prijsverhoging in juni 2022.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-27T12:13:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.