Who's next? Zware reorganisatie bij Vodafone

Dit artikel delen:
Ontslag afscheid opstappen

Vodafone gaat in drie jaar tijd wereldwijd 11.000 banen schrappen om weer concurrerend te kunnen worden. De nieuwe baas van Vodafone, Margherita Della Valle, zet meteen na haar benoeming het mes in de als log bekend staande Vodafone-organisatie. Nog niet duidelijk is wat dit voor de Nederlandse en Belgische takken van Vodafone gaat betekenen of de VodafoneZiggo-tak in Nederland.

Begin dit jaar gingen al vijfhonderd banen verloren in de centrale organisatie van Vodafone. In Duitsland werd eerder een banenreductie van 1.300 medewerkers aangekondigd, terwijl Italië duizend arbeidsplaatsen moet inleveren. Maar Della Valle die eerder financieel directeur was, vindt dat niet genoeg. De nieuwe saneringsronde treft Vodafone-organisaties overal in Europa, dus hoogstwaarschijnlijk ook Nederland en België, alsmede de centrale organisatie.

Nooit eerder deed Vodafone, dat in Europa en Afrika negentigduizend mensen in dienst heeft, zo’n grote ingreep. De beurs reageerde geschrokken met een koersdaling van 9 procent. Ook speelt mee dat de cashflow dit boekjaar naar verwachting lager uitvalt dan eerder was voorzien.

De problemen zitten vooral in Duitsland, Vodafone’s grootste markt. De prestaties zijn daar ondermaats, aldus Della Valle. De Spaanse dochter dreigt zelfs helemaal in de etalage te worden gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-16T21:50:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.