Collibra lanceert Collibra University 2.0

jongeren

De online leeromgeving moet de kennis en aanpak rond big data in bedrijven en organisaties opkrikken.

De Brusselse big data-specialist Collibra, die ook in New York een kantoor heeft, lanceert een nieuwe en uitgebreidere versie van zijn Collibra University. Het leerplatform werd in september 2015 opgericht en bevat ondertussen meer dan honderd cursussen over het wat en hoe van data governance.

Studenten kunnen er op hun eigen tempo hun kennis bijspijkeren over bijvoorbeeld data-kwaliteit en data metrics. Voor bepaalde sectoren als financiën en de gezondheidszorg zijn er overlappende, verticale leerplannen.

De cursussen zijn opgebouwd rond contextuele leertechnieken en steunen sterk op praktische oefeningen, discussiefora en taken. Ook gaming-technieken om ‘spelenderwijs’ te leren komen aan bod. Het leertraject kan op vijf verschillende niveaus afgewerkt worden, van ‘steward’ en ‘community manager’ over ‘platform admin’ en ‘developer’ tot ‘Ranger’.

‘Chief data officers hebben een team van geloofwaardige experts nodig om hun data strategie op te stellen, data citizenship mogelijk te maken en vertrouwen in data aan te kweken’, zegt Collibra-medeoprichter Pieter De Leenheer. ‘Collibra University is gefocust op het vergroten van data-kennis en helpt organisaties om het risico van data in te perken en waarde te creëren.’ Ook het laten doorbreken van de best practices en nieuwste innovaties in data governance is een belangrijk doel, aldus De Leenheer.

Universiteiten en hogescholen kunnen inhaken op het platform om hun business-opleidingen uit te breiden met leerstof rond data. Onder meer het MIT, Stanford University en The University of Arkansas maken daar al gebruik van. Net als klanten en partners van Collibra mogen zij er gratis gebruik van maken.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-13T10:24:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.