Studenten ‘battlen’ rond IoT, BI en cybersecurity

Hacking challenge

Aan de tweede Trust Digital Hackathon van de Thomas More Hogeschool hebben 126 tweedejaarsstudenten meegedaan. In duo's werkten ze een dag lang aan een softwareproject in één van drie categorieën: Internet of Things, Big Data en Cybersecurity.

Een jury van negen docenten van Thomas More en vijf experts van it-integrator VanRoey.be beoordeelden de deelnemende teams en hun project op de uitvoering (teamwork overleg, timing, doorzettingsvermogen ….), de techniciteit (correct geprogrammeerd, gevolgde methodologie …) en de bruikbaarheid (toepasbaar, originaliteit).

Maartje Eyskens en Marijke Meersman wonnen in de categorie Internet of Things met Where have you Bean. Dit project zorgde ervoor dat patiënten in de narcosekamer van een ziekenhuis automatisch gemonitord worden door een accelerometer en een Raspberry Pi. Zodra die accelerometer opmerkt dat de patiënt wakker wordt, stuurt de Pi een sms’je naar de verplegers.

The Power in Power BI van Dirk Mervis en Mattia Andronico won in big data. De opdracht was hier om een relevante financiële bedrijfsrapportering op te zetten. De jury zag drie belangrijke redenen om hen te kiezen. De oplossing (omzet en marge per regio) was in de bedrijfswereld dadelijk inzetbaar. Ze maakten als enige gebruik van Natural Language Queries: de technologie in PowerBI die toelaat om het rapport te bevragen in ‘mensentaal’ (zoals: wat is de Marge per Land). En ook het datamodel was consistent en volledig.

En ten slotte won Ethical Hacking, Secure Your Data van Dries Claes en Alexander Schillemans in de categorie cybersecurity. De groepjes moesten binnen een bepaald tijdsbestek een hack realiseren aan de hand van een security stappenplan. Dries en Alexander hebben gewonnen omdat ze de als eersten de opdracht creatief, tijdig, volledig én correct hebben uitgevoerd.

De zes winnende studenten (twee per team per categorie) ontvingen – naast eeuwige roem - een Polar smartwatch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-04T14:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.