EC stuurt student op internationaal it-traineeship

Horizon 2020 steekt 10 miljoen in 6000 trainees

Studenten

De Europese Commissie (EC) start met de zogenaamde Digital Opportunity Traineeships. Via dit initiatief worden zo’n zesduizend trainees opgeleid op it-gebieden zoals data-analyse, cybersecurity en softwareontwikkeling. In de periode van 2018 tot 2020 maakt Horizon 2020 zo’n tien miljoen euro beschikbaar voor dit opleidingstraject.

Digital Opportunity Traineeships is een proefproject vanuit de EC waarbij studenten en pas afgestudeerden uit alle vakgebieden een internationaal traineeship volgen bij bedrijven. Dit met het doel om hun digitale vaardigheden te vergroten. Het gaat onder meer om big data-analyses, gegevensbescherming, cyberveiligheid, it-systemen en -netwerken, app- en softwareontwikkeling en toepassingen van kunstmatige intelligentie.

Studenten kunnen via deze traineeships buitenlandse werkervaring opdoen en zo hun kansen op de arbeidsmarkt verbeteren. Aan de andere kant moet het Digital Opportunity Traineeships bedrijven helpen om digitaal bekwame kandidaten te vinden voor hun vacatures. Het gaat om organisaties die de capaciteit hebben om trainees binnen hun bedrijf op te leiden, maar niet de middelen of de tijd hebben om zelf interne programma’s te ontwikkelen.

Tien miljoen

Digital Opportunity Traineeships wordt gefinancierd uit het Horizon 2020-programma van de Europese Commissie. In de periode van 2018 tot en met 2020 wordt hier tien miljoen euro voor beschikbaar gesteld. Dit moet zo’n zesduizend trainees opleiden. Het traineeprogramma wordt uitgevoerd via het programma Erasmus+, een Europees subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport.

De eerste traineeships beginnen in juni 2018 en duren tussen de twee en twaalf maanden. Trainees ontvangen tijdens het opleidingstraject een toelage van ongeveer vijfhonderd euro per maand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-29T09:40:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.