Train4smartservices moet tech jobs helpen invullen

Het internationale omscholingstraject Train4smartservices gaat van start. Dit grensoverschrijdende opleidingsprogramma stoomt it-talent uit de regio Vlaanderen-Nederland in achttien maanden klaar voor de hightech banen van de toekomst.

Brightlands Smart Services Campus in Heerlen (Nederland) en Corda Campus Hasselt (België), de Gemeente Heerlen en enkele toonaangevende Nederlandse en Vlaamse hogescholen willen met Train4smartservices een versnelling hoger schakelen om het it-tekort in België en Nederland weg te werken.

Met het opleidingstraject van achttien maanden willen Corda Campus, Brightlands Smart Services Campus, Fontys Hogeschool Eindhoven, Hogeschool PXL Hasselt, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Open Universiteit, Zuyd Hogeschool en de gemeente Heerlen aan het einde van de rit 75 trainees afleveren die onmiddellijk inzetbaar zijn in de steeds evoluerende it-sector.

De trainees doorlopen een leer-werkprogramma waarbij ze ‘samen leren’ (vier dagen leren en één dag werken), en ‘samen werken’ (vier dagen werken en één dag leren). Vervolgens ontdekken ze in een stage van drie maanden hun talenten en voorkeuren bij bedrijven op Belgische en Nederlandse bodem. De trainees kunnen zich ook specialiseren, bijvoorbeeld in front end, web development of data analytics en security. Ze eindigen tenslotte met een stage van negen maanden bij bedrijf naar keuze. Het project is mogelijk gemaakt met Europese financiering van Interreg Vlaanderen-Nederland en cofinanciering van Provincie Limburg.

‘Train4smartservices richt zich tot iedereen met een passie voor it’ zegt Martin de Beer, wethouder Economie van Heerlen. ‘Een technologische achtergrond of voorkennis is geen must, de opleiding is er ook voor iedereen die zich wil om- of bijscholen naar een job die future-proof is, werkzekerheid biedt en waarmee ze de juiste digitale skills ontwikkelen. Bovendien zijn niet alleen de digitale skills belangrijk, ook de soft skills moeten verder ontwikkelen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-03T15:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.