Veel interesse voor ai-opleidingen in Vlaanderen

De bijkomende opleidingen in artificiële intelligentie (ai) aan de verschillende Vlaamse universiteiten kunnen zich verheugen in erg veel belangstelling van de studenten. Dat schrijft De Tijd. In Leuven telt de aanvullende master ai nu 259 studenten, de helft meer dan vorig jaar.

Aan de KU Leuven had het aantal studenten zelf nog een pak hoger kunnen liggen, want er waren meer dan vijfhonderd aanvragen om deel te nemen. Maar niet alleen in Leuven, maar ook aan de andere universiteiten, waar het opleidingsaanbod meer verspreid zit, noteert men een verhoogde belangstelling voor kunstmatige intelligentie-studies. In Gent is die interesse zelfs zo groot dat de universiteit overweegt om het aanbod te structureren en samen te brengen. In Hasselt is al de beslissing gevallen om een aparte afstudeerrichting ai in te richten, in Brussel bestaat deze al.

Bij het bedrijfsleven ziet men de toegenomen belangstelling alvast graag gebeuren. De technologiefederatie Agoria becijferde vorig jaar dat er tegen 2020 zowat zevenduizend mensen zullen nodig zijn met kennis over kunstmatige intelligentie en data, daarvan zouden er maar vierduizend voorhanden zijn.

Opmerkelijk is ook dat de achtergrond van studenten die een ai-opleiding volgen, almaar diverser wordt. In Leuven is de meerderheid nog steeds ingenieur, maar ook meer en meer linguïsten en economen krijgen er belangstelling voor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-16T11:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.