Schoolpersoneel opgeleid in databekabeling

Netwerk kabels

Het Mechelse Microtron heeft technici van de Tiense Scholengroep opgeleid tot specialisten in datanetwerkbekabeling. Vooral publieke diensten en non profit-organisaties kunnen daarmee hun voordeel doen, zo klinkt het.

Het Mechelse Microtron heeft personeel van de Sint-Paulus-school in Tienen een opleiding in netwerkbekabeling gegeven zodat zij zelf hun netwerk konden installeren. Het bedrijf leverde de nodige kabels, patchpanelen en -kasten en wijdde het personeel dan in in de geheimen van het aanleggen van een netwerk. Zowel het monteren, testen als behalen van certificaten kwam aan bod.

‘Door technische mensen om te vormen tot experts in datanetwerkbekabeling staan zij voortaan zelf in voor de implementatie van de datanetwerken’, zegt Luc Devos, accountmanager bij Microtron. ‘Hierdoor is geen externe partner meer nodig voor de verdere plaatsing in verschillende afdelingen van de scholen, wat forse besparingen met zich meebrengt.’

De mogelijkheid om eigen technische ploegen op te leiden tot experts in datanetwerkbekabeling is goed nieuws voor alle non-profitorganisaties en publieke diensten, meent Devos. Ze kunnen voortaan zelf instaan voor de plaatsing van nieuwe datanetwerken. ‘Een kostenbesparing, want zo hoeven ze niet langer een installatiefirma in te schakelen. Op die manier werkt Microtron mee aan de modernisering van onder andere ziekenhuizen, culturele centra, brandweer en politie.’ Volgens Devos is het van belang om dit soort organisaties de kans te bieden hun datanetwerken nu aan te passen en hen volledig klaar te stomen voor de toekomst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-24T10:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.