Mindtree werkt samen met Indiase ai-wetenschappers

De Amerikaans-Indische it-consultant Mindtree heeft in samenwerking met het Indian Institute of Science Bangalore (IISc) een leerstoel gecreëerd rond kunstmatige intelligentie. Dit partnerschap zal doceren over ai en onderzoek faciliteren.

De leerstoel zal de studenten van het instituut laten kennismaken met het oplossen van moderne bedrijfsproblemen met behulp van ai en machine learning, wat moet leiden tot de ontwikkeling van effectieve oplossingen op schaal. Het donatiefonds Mindtree Leerstoel Kunstmatige Intelligentie is gericht op het aantrekken van faculteitsdeskundigen die baanbrekend ai-onderzoek kunnen verrichten met zowel technische wetenschappers als domeinexperts. De inaugurele leerstoel is geschonken aan Professor Vijay Natarajan, universitair hoofddocent. Hij heeft twaalf jaar ervaring en is werkzaam in de vakgebieden wetenschappelijke visualisatie, computationele topologie en computationele meetkunde.

‘Kunstmatige intelligentie, dat wordt gezien als hoeksteen van toekomstige technologieën, heeft in India een optimale basis nodig voor verder onderzoek en ontwikkeling’, zegt Mindtree-ceo Rostow Ravanan. ‘IISc is hier de aangewezen plaats voor, waardoor de scherpste geesten op dit gebied unieke op ai-gebaseerde oplossingen kunnen innoveren en ontwikkelen voor de huidige problemen. Onze samenwerking met IISc zal helpen bij het creëren van mogelijkheden om ai-onderzoek te versterken en zal onze klanten een manier bieden om in aanraking te komen met enkele van de knapste koppen in dit segment.’

Mindtree heeft 43 kantoren in 17 landen en stelt een kleine 20.000 mensen te werk. Het bedrijf draait een jaaromzet van 846 miljoen dollar. Op de klantenlijst staan namen als P&G, Toyota, de BBC, TomTom en Avis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-15T10:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.