Sanoma neemt Iddink en leerlingvolgsystemen over

Onderwijs

De in het voortgezet onderwijs veelgebruikte leerlingvolgsystemen Magister en Eduarte komen in handen van Sanoma Learning. Het Finse bedrijf, in Nederland vooral bekend van onderwijsuitgeverij Malmberg, neemt daartoe educatieve dienstverlener Iddink Group over.

Iddink Group biedt naast Magister en Eduarte digitale les- en leermiddelen voor het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Ook verkoopt en distribueert de onderneming lesboeken. Er is zelfs een bedrijfsonderdeel dat zich richt op business intelligence (bi) in het onderwijs. De dienstverlener uit Ede is actief in Nederland, België en Spanje en telt ruim driehonderd medewerkers. Sinds 2014 is het bedrijf grotendeels in handen van participatiemaatschappij NPM Capital.

Onderwijs op maat

Het is de bedoeling dat Iddink en Malmberg na de overname gezamenlijk digitale producten ontwikkelen, waarmee de onderwijssector gepersonaliseerde lessen kan aanbieden. Dergelijk onderwijs op maat houdt in dat leerlingen per vak het geschikte lesniveau krijgen aangeboden.

Sanoma benadrukt dat de samenwerking niet-exclusief is en dat ze ‘nadrukkelijk openstaat voor alle andere aanbieders van content en platformen’. Tot dusver werkte de uitgeverij voornamelijk samen met The Learning Network (TLN), dat voorheen Van Dijk Educatie heette. Ook dit bedrijf richt zich tegenwoordig op onderwijs op maat met behulp van digitale lesmethoden. Het is onduidelijk welke gevolgen Sanoma’s overname van Iddink heeft voor de samenwerking met TLN.

1,1 miljoen leerlingen

Via de digitale platformen Magister en Eduarte kunnen scholen de voortgang van hun leerlingen volgen. De systemen zijn toegankelijk voor docenten, ouders en de leerlingen zelf. Volgens het Financieele Dagblad gebruikt zeventig procent van de Nederlandse scholen Magister en bevatten de systemen van Iddink de gegevens van 1,1 miljoen leerlingen. De krant schrijft ook dat met de overname 277 miljoen euro is gemoeid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-14T09:52:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.