Valamis neemt e-learningpartner Componence over

Deal handen schudden overname

Valamis heeft zijn Nederlandse partner Componence overgenomen. De Finse aanbieder van digitale leermiddelen wil met een lokale aanwezigheid zijn klanten in de Benelux beter ondersteunen. Daarnaast wil het internationaal groeien. Valamis opende eerder vestigingen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Valamis biedt een zogeheten learning experience platform (LXP) dat digitale leeroplossingen combineert met analytics en een digital learning assistant, waarbij gebruik wordt gemaakt van artificial intelligence.

Topman Jussi Hurskainen stelt dat de Benelux een interessante afzetmarkt is vanwege sterke sectoren als de zakelijke dienstverlening, financiën en verzekeringen en complexe maakindustrie. Daar is een groeiende vraag naar geavanceerde online-leeromgevingen.

Het overgenomen Componence uit Amsterdam is sinds 2015 een Valamis-partner. Het bedrijf is in 2001 gestart als leverancier van oplossingen voor internet, sociale media en mobiele apparatuur. Het heeft zich gespecialiseerd als partner van Liferay, aanbieder van portaalsoftware. Daarnaast is het partner van Valamis, Atlassian en Onegini. Componence werkt samen met een offshore-vestiging in India. Tot de klanten van Componence behoren Parnassia, Philadelphia, Radboud Universiteit, het ministerie van Economische Zaken & Klimaat, HEMA en A.S. Watson.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-07T10:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.