Chromebook overheerst het klaslokaal

De Chromebook van Google is het meest verkochte computer voor het onderwijs in de Benelux. In 2018 waren Chromebooks verantwoordelijk voor 44 procent van de verkochte apparaten in Nederlandse en Belgische klaslokalen.

Dat stelt Futuresource Consulting op basis van onderzoek. ‘In de Nederlandse markt zagen we de afgelopen achttien maanden een groeiende vraag naar it-oplossingen vanuit klaslokalen. Doordat Chromebooks gemakkelijk te beheren zijn, hebben deze oplossingen snel marktaandeel gewonnen in deze groeiende markt. De adoptie van deze producten is het sterkst te zien in basis- en middelbare scholen’, zegt Ben Davis, senior analist Education bij Futuresource Consulting.

Vandaag de dag zijn er over de hele wereld zowat tachtig miljoen docenten en studenten die G Suite for Education van Google gebruiken. Veertig miljoen studenten en docenten vertrouwen op Google Classroom om het overzicht over alle onderwijsmiddelen te bewaren en creatieve onderwijstechnieken te gebruiken. Nog eens dertig miljoen anderen maken gebruik van Chromebooks, zowel binnen als buiten het klaslokaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-26T11:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.