Antea gaat samenwerken met universiteit van Orléans

Onderzoek security

Antea Group gaat intensief samenwerken rond innovatie met de Universiteit van Orléans. Ook opent het ingenieurs- en adviesbureau in de Franse plaats een innovatiehub, een centrum waar nieuwe producten en diensten zijn te ontwikkelen en testen.

Antea Group heeft een samenwerkingsovereenkomst met de Universiteit van Orléans getekend voor intensieve samenwerking op het gebied van innovatie. Het gaat hierbij om het opzetten van gezamenlijke internationale programma’s en de inzet van studenten hierbij.

In Orléans wordt ook een innovatiehub opgezet. In dit test- en ontwikkelingscentrum werken de landenorganisaties van het ingenieurs- en adviesbureau samen met klanten en kennisinstituten. Samen ontwikkelen ze nieuwe producten en diensten. Het gaat hierbij onder meer om nieuwe concepten op het gebied van data-analyse, sensoring en 3d-printing.

Antea organiseerde dit jaar bovendien de derde editie van de internationale Innovation Award. Met de onderscheiding wil het de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten nog meer versnellen. De jury heeft uit 89 inzendingen gisteren de winnaar bekend gemaakt: de Energie Transitie Toolbox. Die is ontwikkeld door Thomas Doering en Steven Huysentruyt van Antea België en is een digitale omgeving om de vraag naar energie af te stemmen op het aanbod van alternatieve energiebronnen. Hiermee kunnen publieke en private organisaties ondersteund worden bij het inzichtelijk maken van hun doelstellingen op het gebied van de energietransitie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-14T11:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.