Proximus in zee met codeerschool Molengeek

codeerschool

Molengeek en Proximus hebben officieel een partnerschap voor de ontwikkeling van digitale competenties, onderwijs en innovatie aangekondigd. Molengeek is de Brusselse codeerschool die mikt op jongeren uit moeilijke Brusselse wijken.

De samenwerking omvat verschillende facetten: terbeschikkingstelling van telecommateriaal en -diensten, uitwisseling van kennis, opleidingen, stages, consultancy en hackathons. Er zullen ook interacties plaatsvinden met het departement human resources van Proximus. Zo zullen er specifieke opleidingen worden voorgesteld en stageplaatsen aangeboden. Proximus wil zo samenwerkingsmogelijkheden aanbieden aan jonge talenten die bij Molengeek werden opgeleid en die niet noodzakelijk een typisch onderwijstraject hebben doorlopen. Er zullen eveneens synergieën opgezet worden tussen Proximus en het ecosysteem van in Molengeek geïncubeerde start-ups.

Molengeek werd vier jaar geleden in Brussel opgestart door Julie Foulon en Ibrahim Oussari en heeft als doel digitale skills aan te leren bij jongeren zonder diploma of eerdere opleiding in de digitale wereld. Het initiatief mikt vooral op jongeren uit moeilijkere wijken en stoomt kwetsbare jongeren klaar om hun weg te vinden in de digitale wereld. Ze scherpen er hun digitale vaardigheden aan, leren er coderen en proeven van digitaal ondernemerschap. Uiteindelijke doelstelling is de jongeren zelf te activeren en hen te leren hoe ze hun eigen it-onderneming kunnen starten. 

Ondertussen lopen er ook projecten in Amsterdam en Italië. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-14T11:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.