Nokia onderscheidt Finse online-cursus over ai

De Nokia Foundation heeft zijn Recognition 2019 Award uitgedeeld aan Elements of AI, en gratis online-cursus over kunstmatige intelligentie die door meer dan 220.000 personen in 110 landen is gevolgd.

De cursus is opgezet door twee ai-experts: Hanna Hagström, topman bij Ai Business bij Reaktor, en Teemu Roos, hoofd ai-opleiding aan het Finnish Center for Artificial Intelligence en als professor computerwetenschappen verbonden aan de universiteit van Helsinki. 

‘Ai maakt al deel uit van ons dagelijks leven en zal in de toekomst een nog grotere impact hebben op elke industrie en elk individu’, zegt Hagström. ‘Daarom zou iedereen de kans moeten krijgen om te begrijpen wat ai nu precies is en hoe we het kunnen gebruiken. Zo kunnen we mensen helpen om zelf de toekomst in handen te nemen.’ 

Zowat veertig procent van de cursisten zijn vrouwen, een kwart is ouder dan veertig. De cursus is beschikbaar in het Engels, Fins, Zweeds en Ests. De twee initiatiefnemers zijn bezig om een vervolgcursus te maken voor mensen die nog dieper in de materie willen duiken. 

De Nokia Foundation bestaat bijna een kwart eeuw en heeft in die tijd 1.700 beurzen uitgereikt. In 2019 is daarvoor een budget van driehonderd duizend euro voorzien. 

In België heeft Agoria ook een online-ai-cursus opgezet, Ai Business gedoopt. Agoria heeft de leergang ontwikkeld in samenwerking met meer dan twintig bedrijven, zoals Microsoft, IBM en Proximus, maar ook kleinere start- en schaalbedrijven in België, zoals Faktion, In The Pocket, Froomle, Radix en Reimagine.

Voor Nederlandse geïnteresseerden er is de Nationale Aa-cursus, opgezet door innovatiedeskundige Jim Stolze. Die cursus is op het Finse voorbeeld geïnspireerd. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-29T11:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.