Google schenkt nog eens 200.000 euro aan MolenGeek

Google ceo bij Molengeek codeerschool

MolenGeek, de codeerschool in de Brusselse gemeente Molenbeek, krijgt van Google binnenkort een bijkomende beurs van ruim 200.000 euro. Zo kan MolenGeek zijn bestaande codeerschool uitbreiden. Het was Google-ceo Sundar Pichai die persoonlijk het goede nieuws kwam vertellen.

De schenking van Google moet een duwtje in de rug zijn voor de lopende opleidings- en incubatieprogramma's voor start-ups waarmee MolenGeek jonge deelnemers op weg helpt naar een job, vaak mensen met heel diverse achtergronden. Ze maakt ook de ontwikkeling mogelijk van een nieuwe opleidingsmodule van zes maanden rond artificiële intelligentie en gegevensanalyse. Die ondersteunt de opening van een tweede vestiging in Brussel in de loop van 2020. Molengeek moet zo een kweekvijver worden voor start-ups met een focus op ai. Het nieuwe opleidingsprogramma dient daarbij als een technische inleiding in ai.

Google ondersteunt MolenGeek al langer. Eerst deden ze dat met workshops en hackathons, maar al gauw openden ze een co-working-ruimte, een kweekschool voor start-ups en, kort daarna, een digitale codeerschool. Sinds zijn oprichting heeft MolenGeek aan vijfendertig start-ups kansen geboden en 195 jonge ondernemers opgeleid. Nu wil het dat aantal fors verhogen en jaarlijks honderdvijftig ondernemers uit kansarme milieus helpen.

‘Het is belangrijk dat we de jongere generaties een manier geven om te investeren in zichzelf’, zegt Ibrahim Ouassari, medeoprichter van MolenGeek. ‘Nu er meer vaart komt achter het project, zijn we dankbaar dat we opnieuw kunnen rekenen op de daadkracht en kennis waarmee Google zoveel potentiële ondernemers vooruithelpt, die MolenGeek zien als toegangspoort tot de technologiesector en een springplank voor hun toekomstige loopbaan.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-20T14:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.