Cisco en IBM maken Webex gratis voor onderwijs

online leren

Nu de lockdownmaatregelen in ons land verlengd zijn, breiden Cisco en IBM het 'Webex for our Kids'-programma uit naar ons land. Daarmee helpen ze docenten, scholen en ngo’s met afstandsonderwijs voor hun leerlingen. Scholen krijgen gratis toegang tot Cisco Webex en de steun van IBM om het systeem te installeren en gebruiken.

Ruim drieduizend vrijwilligers van IBM zorgen voor de implementatie van Webex in tweeduizend scholen in Europa, en helpen zo ongeveer 200.000 leerlingen met afstandsonderwijs. Het aanbod van IBM en Cisco is gericht op scholen in een aantal Europese landen, met onder meer Nederland en België.

‘Sinds de afkondiging van de lockdown in ons land zijn we bij Cisco continu in de weer om klanten, onderwijsinstellingen, overheden en ngo’s te helpen met installaties of uitbreidingen voor afstandswerken’, zegt Arnaud Spirlet, managing director Cisco BeLux. ‘Nu de maatregelen verlengd zijn door de nationale veiligheidsraad, hebben we samen met IBM een Europees programma uitgewerkt om onderwijsinstellingen gratis en op grote schaal onze technologie aan te bieden.' 

Spirlet acht het belangrijk dat leerkrachten en leerlingen in contact blijven met elkaar en nieuwe leerstof online delen om zo de lessen efficiënt te hervatten na de vakantie. 'We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om onze scholen daarin te ondersteunen.’

Door de wereldwijde verspreiding van Covid-19 is het gebruik van Webex door bedrijven en organisaties toegenomen met factor zeven, zegt Cisco. In maart waren er vijftien miljard vergaderminuten via de software. Cisco heeft in het kader van de coronacrisis de gratis testperiode van de software verlengd tot negentig dagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-21T14:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.