Henri Vanroelen is nieuwe cio voor de VUB

Henri Vanroelen is de nieuwe chief information officer (cio) van de VUB, de Vrije Universiteit Brussel. Hij volgt Xavier Van Moen op die nu de functie van cio bij KPMG België bekleedt.

Henri Vanroelen is met zijn nieuwe functie weer terug op zijn alma mater. In 1977 koos hij voor de studie burgerlijk ingenieur aan de VUB. In 1982 behaalde hij er zijn master in de Elektrotechniek. Ook zijn voorganger Xavier Van Moen heeft zijn studententijd aan de VUB doorgebracht. Hij studeerde er Toegepaste Economische Wetenschappen.

Vanroelen startte zijn carrière bij Exxon, waar hij verschillende it-functies uitoefende in België en de Verenigde Staten. Nadien ging hij aan de slag bij Estée Lauder waar hij in 2009 eindigde als vice president program manager Distribution Projects. Tussen 2009 en 2011 was Vanroelen cio bij de Groep Onafhankelijk Ziekenfonds. In 2011 startte hij als hoofd it EMEA bij Ingersoll-Rand. Van 2016 tot december 2019 was hij cio bij SD Worx.

Xavier Van Moen startte na zijn studiejaren in 1996 bij Capgemini. Zes jaar later gaat hij aan de slag bij NorthgteArinso, waar hij in twaalf jaar doorgroeit tot vicepresident It Service Management. In 2014 meldde hij zich bij de VUB. Daar heeft hij veel waardering geoogst door de it-afdeling nieuw leven in te blazen en het dienstenniveau flink omhoog te trekken.

Goed spoor

Vanroelen zegt bij de VUB een vitale it-afdeling aan te treffen die door zijn voorganger op een goed spoor is gezet. ‘Ik begrijp dat er in de afgelopen jaren een grote inhaalbeweging is geweest op vlak van it-infrastructuur. Die zou nu redelijk goed op peil zijn. De vooruitgang die men wil, speelt zich nu vooral af op het realiseren van synergiën binnen de verschillende geledingen van de universiteit. En om daar dan maximale voordelen uit te halen.’

Een tweede uitdaging zit vervat in de strategische 2030-visie die elke afdeling binnen de VUB naar een hoger (it-) niveau wil tillen. ‘We moeten een eensgezinde visie van radicaal digitaal omarmen. Mijn uitdaging zal zijn om die visie mee te ontwikkelen en uit te voeren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dikke proficiat Henri. Veel succes met de nieuwe uitdaging.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-29T16:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.