VUB maakt ai-lessen voor grote publiek

Brein artificiële intelligentie AI

Het VUB AI Lab heeft een Lifelong Learning Programme on Artificial Intelligence ontwikkelt. Daarmee biedt ze vanaf nu lessenreeksen rond artificiële intelligentie aan voor cursisten met en zonder voorkennis.

Het programma is gericht op zowel technische als niet-technische doelgroepen. De VUB noemt specifiek beleidsmakers, journalisten, ceo’s en investeerders als voorbeelden van de eerste groep en datawetenschappers, architecten, ontwikkelaars als exponenten van de tweede. De sessies worden zowel online, offline als gemengd aangeboden.

‘Wij bieden bijvoorbeeld ook innovatieve formules aan zoals een research-in-residence-programma aan voor ai-ingenieurs en datawetenschappers, om zij-aan-zij te komen werken met een onderzoeker uit ons lab. Maar we hebben ook educatieve spelletjes en organiseren op wens teambuilding-activiteiten’, zegt opleidingscoördinator Anne Snel.

Het nieuwe programma is een aanvulling op het bestaande postgraduaat artificiële intelligentie van één jaar (in samenwerking met de Erasmushogeschool) en de bachelor-en masteropleidingen Computerwetenschappen & Toegepaste Informatica, en Wiskunde & Data Science aan de VUB.

Het aanbod wordt de komende tijd verder ontwikkeld met andere VUB-experten en maakt verder deel uit van de Vlaamse AI-Academie. Dat is een nieuw initiatief van de Vlaamse overheid waarmee ze een grootschalig lesaanbod rond artificiële intelligentie wil ontwikkelen vanuit het hoger onderwijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-14T11:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.