Amazon en Molengeek lanceren cloud-opleidingsprogramma

Cloud

Amazon Web Services gaat met Molengeek een opleidingsprogramma starten om werkzoekenden cloud-vaardigheden aan te leren. Voor het gratis programma, dat twaalf weken in beslag neemt, is geen ervaring vereist.

AWS re/Start, zo heet het trainingsprogramma dat Amazon heeft klaargestoomd om mensen voor te bereiden op een job in de it-sector en specifiek in de cloudwereld. Het programma mikt op studenten die nu werkloos zijn, een baan onder hun niveau hebben of komen uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen in België.

In ons land werkt AWS re/Start samen met Molengeek de onafhankelijke non-profitorganisatie die zich richt op technologiegebaseerde opleidingen in Brussel. Molengeek levert de leerervaring en helpt bij het behalen van de AWS-certificering en ondersteunt de leerlingen bij het starten van hun carrière in cloud computing. Ze helpen de geslaagden ook door hen rechtstreeks in contact te brengen met potentiële werkgevers.

AWS re/Start duurt twaalf weken en omvat zowel fundamentele cloudvaardigheden als praktische vaardigheden, zoals effectieve communicatie, tijdmanagement, samenwerking, het voeren van sollicitatiegesprekken en het maken van een cv. Op het meer technisch vlak scherpen studenten hun programmeer-, netwerk-, beveiligings- en relationele databasevaardigheden aan. Na het voltooien van de opleiding kunnen deelnemers het AWS Certified Cloud Practitioner-examen afleggen. Ook hiervan worden de kosten gedekt.

AWS re/Start werd voor het eerst gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk in 2017 en is wereldwijd uitgebreid naar de VS, Nederland, Frankrijk, Canada en Australië. En nu dus ook België.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-19T11:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.