Xplus in zee met Antwerp Management School

Partners handen boks

De Antwerp Management School heeft een overeenkomst gesloten met Xplus. Het it-consultancykantoor zal de school bijstaan in zijn lessen rond enterprise-it-architectuur.

Net zoals in andere programma’s wil AMS in de lessen rond de richting Enterprise It Architecture voor een stevige academische onderbouw in combinatie met praktische toepasbaarheid zorgen. Die combinatie zal de komende jaren nog versterkt worden door de samenwerking met Xplus. Dit bureau specialiseert zich al meer dan tien jaar in bedrijfs- en it-architectuur, digitale transformatie en veranderingsmanagement. Het bedrijf telt ondertussen meer dan honderd experts en is behalve in België actief in Nederland, Frankrijk en Luxemburg.

De samenwerking werd onlangs bezegeld in een intentieverklaring. Daarin werd onder meer bepaald dat Xplus op korte termijn voor een nog betere afstemming van de opleiding op de bedrijfsrealiteit moet zorgen. AMS en Xplus organiseren voortaan ook tweemaal per jaar de Digital Transformation Labs, een event waar gastsprekers uit het bedrijfsleven hun ervaring in digitale transformatie delen. Studenten, alumni en professionals houden zo de vinger aan de pols van de laatste trends en kunnen hun netwerk versterken. De eerste editie vindt plaats op 10 december.

Ook op het vlak van onderzoek wordt een sterke samenwerking uitgebouwd. Zo hebben AMS en Xplus de ambitie om samen innovatieve onderzoeksprojecten in te dienen bij het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen. Op lange termijn willen de partijen een leerstoel oprichten en onderzoekstopics afbakenen binnen het domein van enterprise en it-architectuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-01T10:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.