KU Leuven wint eerste Fair ICT Award

Awards prijs beker

KU Leuven is erin geslaagd de eerste Fair ICT Award binnen te halen. Met de prijs wil Fair ICT Flanders en Vlaanderen Circulair bedrijven en overheidsorganisaties in de kijker zetten die op een duurzame manier omgaan met ict-materiaal.

KU Leuven haalde het van de Gentse universiteit omdat het project niet alleen bijzonder goed gedocumenteerd was, maar vooral de nadruk legde op de integrale aanpak. Het beperkt zich niet tot het hergebruik van laptops, maar hanteert bij nieuwe bestellingen ook een clausule over de mensenrechten. In samenspraak met de leveranciers wordt ook nagegaan of de productie wel volgens de regels gebeurt. De universiteit maakt ook gebruik van Close The Gap voor het tweede leven van ict-materiaal. Close The Gap won recent de Social Innovation Award van Computable.

Bij de ondernemingen blonk Van Hoecke, gespecialiseerd in industriële kastenladers, uit. Het familiebedrijf heeft een speciaal ‘Hello’-traject uitgewerkt voor circulair ict-gebruik en geïntegreerd in het sociale beleid.

De Fair ICT Awards vindt ondersteuning in Catapa, Bond Beter Leefmilieu en Ondernemers voor Ondernemers.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-15T11:15:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.