KU Leuven wint eerste Fair ICT Award

Awards prijs beker

KU Leuven is erin geslaagd de eerste Fair ICT Award binnen te halen. Met de prijs wil Fair ICT Flanders en Vlaanderen Circulair bedrijven en overheidsorganisaties in de kijker zetten die op een duurzame manier omgaan met ict-materiaal.

KU Leuven haalde het van de Gentse universiteit omdat het project niet alleen bijzonder goed gedocumenteerd was, maar vooral de nadruk legde op de integrale aanpak. Het beperkt zich niet tot het hergebruik van laptops, maar hanteert bij nieuwe bestellingen ook een clausule over de mensenrechten. In samenspraak met de leveranciers wordt ook nagegaan of de productie wel volgens de regels gebeurt. De universiteit maakt ook gebruik van Close The Gap voor het tweede leven van ict-materiaal. Close The Gap won recent de Social Innovation Award van Computable.

Bij de ondernemingen blonk Van Hoecke, gespecialiseerd in industriële kastenladers, uit. Het familiebedrijf heeft een speciaal ‘Hello’-traject uitgewerkt voor circulair ict-gebruik en geïntegreerd in het sociale beleid.

De Fair ICT Awards vindt ondersteuning in Catapa, Bond Beter Leefmilieu en Ondernemers voor Ondernemers.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-15T11:15:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.