AWS biedt miljoenen wereldburgers it-training aan

Leren

Amazon Web Services wil tegen 2025 zowat 29 miljoen burgers een gratis training aanbieden om hun vaardigheden in cloud computing aan te scherpen. Dat heeft het bedrijf aangekondigd op zijn re:Invent 2020-evenement.

AWS zal de trainingen geven via zijn bestaande opleidingsprogramma’s, maar ook via compleet nieuwe cursussen. Het bedrijf zal er naar eigen zeggen ‘honderden miljoenen dollars’ aan spenderen. Mensen uit alle lagen van de bevolking en met alle kennisniveaus komen in aanmerking, er wordt op inwoners uit 200 verschillende landen gemikt. 

AWS gaat bijvoorbeeld zijn eigen opleidingsbibliotheek met meer dan 500 gratis cursussen uitbreiden. Er komen ook bijkomende interactieve labs en virtuele trainingssessies. De trainingen richten zich zowel op mensen die willen leren over fundamentele cloud-technologieën als doorgewinterde it-professionals. 

Daarnaast belooft Amazon ook verder te blijven investeren in gratis digitale trainingen en cursussen om examens voor te bereiden rond AWS Certifications, die technische expertise tonen in het werken met AWS. Het bestaande AWS re/Start-programma wordt ook uitgebreid, dat richt zich specifiek op mensen uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen om hen te helpen bij de overgang naar technische banen. Het programma is een fulltime, cursus van twaalf weken die werklozen voorbereidt op een loopbaan in cloud computing. Meer dan 90 procent van de afgestudeerden krijgt zo de mogelijkheid tot solliciteren. 

Tot slot komen er ook compleet nieuwe cursussen en programma’s, onder meer over optische technologie en machine learning. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-17T11:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.