Logiscool opent eerste codeerschool in Vlaanderen

Codeerschool Logiscool heeft zopas zijn eerste vestiging in Vlaanderen geopend, in Edegem. De school organiseert zowel zomerkampen als codeerklassen na de schooluren.

Logiscool zag het levenslicht in 2014 in Hongarije en is nu aanwezig in achttien landen. Nu is ook ons land aan de beurt. Het Vlaamse initiatief wordt op poten gezet door serial entrepreneur Gerry Appeltants (Plat4mation Belux, BDjees en CroXcon) en jurist Niki Gielen.

‘Vlaanderen heeft vandaag een hoge nood aan een nog sterkere en professionelere digitale opvoeding voor onze kinderen en tieners’, zegt Appeltants. ‘Als ik vandaag kijk in de professionele wereld rondom mij, dan kunnen we enkel maar vaststellen dat we een chronisch tekort hebben aan lokale goed opgeleide digitale talenten. En daarbij bedoel ik niet alleen de it’ers, maar evenzeer profielen uit andere sectoren zoals de financiële of de human resources sector, die nood hebben aan talenten die zeer digitaal vaardig zijn. De basis om te werken aan die digitale vaardigheden begint al bij de jeugd.’

Logiscool biedt verschillende activiteiten voor verschillende leeftijden. De jongste kinderen gaan bijvoorbeeld aan de slag met Roblox. Wat oudere kinderen zetten hun eerste stapjes in een ‘echte’ programmeertaal en bouwen bijvoorbeeld apps. De lessen gaan fysiek door in eigen lokalen. Tijdens het schooljaar is dat eenmaal per week gedurende anderhalf uur.

Er ligt veel nadruk op de ‘fun’-factor tijdens het leren, zegt Appeltants. ‘Tijdens de vakantiekampen is er enkel in de voormiddag een vast ‘lesprogramma’, in de namiddag hebben ze de vrijheid om ofwel verder te werken aan hun projectje (game/app/video) of dat we iets anders gaan doen. Dat kan ook buitenactiviteit zijn als het goed weer is. De meeste kinderen zijn zodanig geïnteresseerd en gemotiveerd dat ze de voorkeur geven om hun game of app af te werken of uit te breiden.’

Na Edegem wil Logiscool nog verschillende andere vestigingen openen. Zo zijn er al plannen voor twee Logiscool-locaties in Antwerpen en verder in onder meer Mechelen, Hasselt, Genk en Gent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-25T15:07:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.