Smartschool overgenomen door Cegeka

online leren

Het Belgische digitaal schoolplatform Smartschool is overgenomen door de it-groep Cegeka. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM zet met een financiële investering ook zijn schouders onder het bedrijf. Bij Smartschool benadrukken ze dat er niets wijzigt aan de huidige dienstverlening.

‘Dankzij deze nieuwe strategische samenwerking tussen twee Vlaamse technologiespelers staan we in pole position om de onderwijswereld te begeleiden in de verdere en versnelde digitalisering’, klinkt het bij Stijn Bijnens, topman van Cegeka, en Jan en Geert Schuer, respectievelijk algemeen en operationeel directeur van het familiebedrijf Smartbit (dat Smartschool ontwikkelt). 

Over de acquisitie worden geen financiële details bekendgemaakt, de Schuer-broers blijven aan boord van Smartschool en nemen als minderheidsaandeelhouders de dagelijkse leiding op zich. 

‘De krachtenbundeling met Cegeka zorgt ervoor dat we onze dienstverlening richting de scholen in de komende jaren verzekeren. Bovendien maakt het de verdere groei van Smartschool in Vlaanderen en Wallonië mogelijk’, aldus Geert Schuer. Het bedrijf benadrukt dat de naam van het platform behouden blijft en dat er niets zal veranderen aan de huidige dienstverlening aan scholen, leerkrachten en leerlingen die ervan gebruikmaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-17T17:23:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.