Smartschool overgenomen door Cegeka

online leren

Het Belgische digitaal schoolplatform Smartschool is overgenomen door de it-groep Cegeka. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM zet met een financiële investering ook zijn schouders onder het bedrijf. Bij Smartschool benadrukken ze dat er niets wijzigt aan de huidige dienstverlening.

‘Dankzij deze nieuwe strategische samenwerking tussen twee Vlaamse technologiespelers staan we in pole position om de onderwijswereld te begeleiden in de verdere en versnelde digitalisering’, klinkt het bij Stijn Bijnens, topman van Cegeka, en Jan en Geert Schuer, respectievelijk algemeen en operationeel directeur van het familiebedrijf Smartbit (dat Smartschool ontwikkelt). 

Over de acquisitie worden geen financiële details bekendgemaakt, de Schuer-broers blijven aan boord van Smartschool en nemen als minderheidsaandeelhouders de dagelijkse leiding op zich. 

‘De krachtenbundeling met Cegeka zorgt ervoor dat we onze dienstverlening richting de scholen in de komende jaren verzekeren. Bovendien maakt het de verdere groei van Smartschool in Vlaanderen en Wallonië mogelijk’, aldus Geert Schuer. Het bedrijf benadrukt dat de naam van het platform behouden blijft en dat er niets zal veranderen aan de huidige dienstverlening aan scholen, leerkrachten en leerlingen die ervan gebruikmaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-17T17:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.