Data Minded lanceert school voor dataspecialisten

Het Leuvense it-bedrijf Data Minded lanceert de allereerste, praktijkgerichte school in België om data-ingenieurs op te leiden. De academie mikt zowel op doorwinterde it’ers, als studenten, schoolverlaters en kansarmen met een voorliefde voor data. De school start deze zomer, maar is vanaf dan het hele jaar open.

Bedrijven in ons land zijn op zoek naar zo’n 2.500 ‘data engineers’ en dat aantal blijft stijgen, blijkt uit cijfers van technologiefederatie Agoria. Om dat nijpende tekort aan te pakken, lanceert het Leuvense it-bedrijf Data Minded vanaf augustus een eerste interactieve opleiding om data engineers klaar te stomen. 

Een traject aan de Data Engineering Academy duurt om en bij de tien dagen en kost tweeduizend euro. Studenten kunnen het traject aan de helft van de prijs volgen. Gezien Data Minded ervan overtuigd is dat diversiteit een verrijking is voor zijn vakgebied, biedt het gratis plaatsen aan groepen aan die ondervertegenwoordigd zijn in de data- en it-sector. Twintig procent van die plaatsen, gaan naar bijvoorbeeld allochtonen en vrouwen. 

Doorgewinterde

De opleiding is geschikt voor wie al enige codeerervaring heeft in Python, maar nieuw is in de datawereld. Wat niet wegneemt dat de Academy openstaat voor zowel de doorwinterde it’er, als studenten, schoolverlaters en kansarmen. ‘Ondanks de grote vraag op de arbeidsmarkt, bestaat een officiële opleiding tot data engineer nog niet in ons land’, zegt Oliver Willekens van Data Minded. ‘Met onze oplieiding willen we dat gat voor een deel proberen dichten. Er zijn online-cursussen die je vanuit je zetel kan volgen, maar daar ontbreekt vaak het praktijkgerichte en interactieve deel. Dat pakken we met een combinatie van zelfstudie en interactie anders aan.’

Nadat de deelnemers de theorie onder de knie hebben, volgt een interactief deel op locatie of online, waarbij ze samen en zelfstandig op concrete projecten aan oplossingen werken. Voor nieuwe data engineers is het belangrijk om op korte tijd veel en de juiste ervaring op te doen. Willekens: ‘Na de Academy beheers je de essentiële skills die een goede data engineer moet hebben en kan je zelfstandig aan de slag bij een nieuwe of je huidige werkgever.’

Data Minded heeft een twintigtal data-specialisten in dienst en werkt voor bedrijven als Telenet, DPG Media en Luminus. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-30T09:52:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.