Huawei gaat Belgisch it-talent helpen

Een groep stem- (science, technology, engineering, mathematics)-studenten van verschillende Belgische universiteiten en hogescholen start vandaag zijn ‘Seeds for the Future’-avontuur. Dit internationale leer- en ontwikkelingsprogramma, georganiseerd door Huawei, biedt studenten de kans om kennis te maken met de ict-sector.

Het programma omvat sessies rond ai, cloud computing, internet of things en digitale transformatie. Daarnaast krijgen de deelnemers ook leiderschapstrainingen en virtuele rondleidingen op de Huawei-campussen. Het evenement vindt plaats van 6 tot 13 september 2021 en duurt acht dagen.

‘We streven ernaar om samen met lokale partners - van overheden tot onderwijsorganisaties – innovatie en samenwerking te stimuleren om zo wereldwijde uitdagingen het hoofd te bieden’, zegt Wentao Zhang, ceo van Huawei België. ‘Het ‘Seeds for the future’-programma is hiervan een perfect voorbeeld. Het is immers een initiatief dat tot doel heeft jong talent te helpen cultiveren en ervoor te zorgen dat tech-savvy jongeren de vaardigheden en mentaliteit hebben die nodig zijn op de werkplekken en in de maatschappij van de toekomst.’

Huawei lanceerde genoemd programma in Europa in 2011. Wereldwijd bood het sindsdien aan bijna negenduizend studenten de kans om deel te nemen aan dit unieke project dat erop gericht is ict-talent van overal ter wereld te verbinden. Sinds 2014 kunnen ook Belgische studenten deelnemen. Dit jaar telt het programma twaalf studenten uit Vlaanderen en Wallonië. Dit en vorig jaar vinden alle sessies online plaats door corona. De deelnemers hebben mekaar wel een keer fysiek ontmoet in Brussel voor een korte kennismaking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-06T10:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.