Cisco stoomt met Randstad 300.000 talenten klaar

talent

Cisco slaat de handen ineen met personeelszaken-dienstverlener Randstad om talenten te helpen met de ontwikkeling van hun digitale vaardigheden. Doel is in drie jaar 300.000 mensen te her- en bijscholen als het gaat om cybersecurity, programmeren en de automatisering van infrastructuur.

De samenwerking begint in Nederland en Italië. Later dit jaar komen daar andere landen bij waar Randstad actief is. Chris Heutink, coo van Randstad, wijst op de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt waar steeds meer om digitale vaardigheden wordt gevraagd.

Cisco kondigde de samenwerking vandaag aan op het evenement Cisco Live in Amsterdam. In de komende tien jaar wil Cisco in Europa en het Midden-Oosten tien miljoen mensen digitaal vaardig maken. Wereldwijd moeten dat er 25 miljoen worden. Sinds Cisco in 1997 haar Networking Academy opzette, zijn al 17,5 miljoen mensen getraind. Die cursussen worden via 5.800 samenwerkingsverbanden gegeven.

Volgens het World Economic Forum zullen wereldwijd in 2025 zo’n 85 miljoen banen verloren gaan als gevolg van technische vooruitgang en automatisering. Daar staat tegenover dat er 97 miljoen nieuwe banen bijkomen. Maar dat nieuwe werk vereist wel andere vaardigheden.

Verder kondigde Cisco nieuwe security-software aan gericht op hybride en multi-cloud-omgevingen. Daarbij wordt het gemakkelijker een evenwicht te bereiken tussen gebruiksgemak en veiligheid. Medewerkers krijgen precies de toegang die ze nodig hebben om hun werk goed te doen. Cisco introduceert Business Risk Observability, een aanvulling op de eigen Security Cloud. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-07T12:14:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.