Bednet verlengt partnerschap met The Rent Company

School

Bednet, dat kinderen en jongeren helpt die omwille van medische redenen niet naar school kunnen, verlengt de logistieke samenwerking met The Rent Company. Vorig jaar volgden meer dan 1.200 leerlingen les via Bednet.

Kinderen die bijvoorbeeld ziek thuis of elders op verplaatsing zitten, toch aan lessen laten deelnemen via een pc met internet: dat is het opzet van Bednet. Specifiek voor het gebruik werkte Bednet een eigen technische opstelling uit. Want Bednet werkt niet met de algemene oplossingen van Microsoft Teams, Google Meet, Zoom en andere tools.

Het gratis Bednet-computermateriaal is speciaal ontwikkeld voor de specifieke situatie, waarin een klasgroep fysiek aanwezig is in de klas en één of meerdere leerlingen vanop afstand deelnemen. The Rent Company zorgt ervoor dat de apparatuur op de juiste plek terechtkomt.

Bednet werd vorig jaar door Computable genomineerd voor zijn Social Innovation Award. Het project draait, zo lezen we in hun laatste jaarverslag, grotendeels op subsidies van de Vlaamse overheid (88 procent) aangevuld met sponsoring, goed voor zowat 2,4 miljoen euro.

Een mooi project, al liggen er nog mogelijkheden. ‘Veertig procent van alle scholen heeft al met ons gewerkt, een cijfer dat we graag zien stijgen’, aldus Mathieu Tallon, directeur van Bednet. ‘De bekendmaking blijft dus belangrijk om zoveel mogelijk mensen te informeren over de meerwaarde van Bednet. Het is gratis, eenvoudig om mee te werken en stimuleert de betrokkenheid van de zieke leerling in de klas.’

Verlengde samenwerking

Naast sponsors (waaronder Proximus) heeft Bednet ook ict-partners zoals Vectera (onderdeel van Teamleader), Achilles Design en The Rent Company. Met deze laatste wordt het contract dus met een jaar verlengd. Dit houdt een uitbreiding van hun team in, toegewijd aan Bednet, met meer koeriers op de baan en extra logistieke medewerkers.

‘Bednet past helemaal bij onze purpose als organisatie: het laagdrempelig aanbieden van digitaal onderwijs, zelfs voor die leerlingen waarvoor het minder vanzelfsprekend maar meer dan nodig is’, aldus Niel Van Meeuwen, directeur The Rent Company.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-08-21T10:21:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.