Sonaca tekent IT-outsourcingcontract met NRB

Sonaca, de Belgische speler in luchtvaarttechnologie, heeft een vijfjarig contract met NRB getekend. De Belgische specialist in ict-outsourcingdiensten gaat de ict van Sonaca outsourcen. Hiervoor is een contract met een waarde van 14 miljoen getekend. De overeenkomst loopt van 2016 tot 2020.

Het contract behelst onder meer het beheer van de workstations, de systemen, SAP BC, het netwerk, de servicedesk en het datacenter. 'Vanaf deze maand bereiden we de migraties naar onze datacenters voor. We zullen inderdaad alle systemen en activiteiten naar onze kwaliteitsstandaarden opwaarderen om tegemoet te komen aan de vereisten op het vlak van performantie en beveiliging, en om ervoor te zorgen dat de continuïteit van de business volledig gegarandeerd blijft op alle momenten', verklaart Ulrich Penzkofer, ceo van NRB. Sonaca krijgt hiermee toegang tot private cloud en tot publieke clouddiensten van NRB, Daarnaast biedt NRB gedeelde support. Een team van een tiental personen zal getransfereerd worden naar NRB (CAO 32bis), maar gedurende een eerste periode zal dat team fysiek blijven werken op de Sonaca-site.

De ict-infrastructuur van Sonaca werd intern gehost en beheerd. Het bedrijf wil de focus richten op de kernactiviteiten. DAarom besloot het het ict-departement uit te besteden. Hiermee kan het de kwaliteit van de ict diensten verhogen en de ict-kosten reduceren. Bovendien maakt NRB de ict-opzet voldoende toekomstbestendig, zodat het toegemoet kan komen aan de groeiambities van Sonaca.

Sonaca

Sonaca is actief in de ontwikkeling, productie en assemblage van aeronautische installaties voor civiele, militaire en ruimtevaarttoepassingen. Het realiseert een omzet van ongeveer 360 miljoen euro en heeft productie-eenheden in Europa, China, Noord- en Zuid-Amerika. De onderneming stelt ongeveer 2500 medewerkers tewerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-19T09:06:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.